Fra hoved til krop – et roligt nervesystem

Er du klar til at sige farvel til livet i hamsterhjulet og erstatte det med indre ro, overskud og autenticitet? 

Forløbet ”Fra hoved til krop – et roligt nervesystem” er et krops-og psykoterapeutisk udviklingsforløb, der er skabt til dig, der kan føle dig overvældet, presset i hverdagen, føler indre uro og/eller føler, at du ’overlever i stedet for at leve’. Målet med forløbet er at hjælpe dig til bevidstgørelse og forståelse af, hvordan dit nervesystem fungerer og dernæst lære dig at regulere det, så du kan ’leve i stedet for at overleve’. 

Forløbet er et ressourcefokuseret forløb, der benytter en kropsterapeutisk tilgang, så din krop erfarer, at den kan reguleres og lærer hvordan – det bliver således ikke ’bare’ en snak om nervesystemet, men kropslige erfaringer og oplevelser der gør en forskel i dit liv!

Glæd dig til et krops- og psykoterapeutisk forløb der, med afsæt i den nyeste viden om nervesystemet – herunder vagusnerven & den polyvagale teori og ved effektive kropsterapeutiske øvelser, guidninger & bevægelser, musik og kreative processer, – hjælper dig til at erfarer hvordan dit nervesystem fungerer, hvordan du kan regulere det og hvordan du kan begynde at leve fra et afbalanceret og reguleret sted i dig.

Oversigt over moduler – indhold:
Der tages forbehold for ændringer i indholdet grundet tilpasning til de enkelte hold.

Modul 1: Nervesystemets tilstande 
Denne kursusaften introduceres du for nervesystemets forskellige tilstande på en let forståelig og billedlig måde. Kropsligt arbejdes der med at (gen)opdage og skabe forbindelse dit oprindelige værenssted – den tilstand i nervesystemet, der er karakteriseret ved tryghed, ro og autenticitet i relation til dig selv og andre. 

Modul 2: Vagusnerven – parasympaticus styrmand 
Vagusnerven har, de seneste år, haft ry for at være genvejen til et roligt nervesystem – og det er der en grund til. Den er vores parasympatiske nervesystems styrmand; den del der igangsætter den beroligende del af vores nervesystem. 

Denne kursusaften introduceres du for vagusnerven, den polyvagale teori og sammenhængen mellem disse og de tilstande, du (bevidst og ubevidst) udlever i din hverdag. Efter en kortere introduktion rettes fokus mod stimulering af vagusnerven via forskellige praktiske øvelser, du kan tage i brug med det samme – også med dine børn. Du præsenteres for et bredt udvalg, så du kan mærke effekten og vælge den metode, der virker bedst for dig. 

Modul 3: Nervesystemets bevægelser
Denne kursusaften bliver du bevidst om, hvordan dit nervesystem fungerer, når vi, sammen, bevæger os igennem og bevidstgør din adgang til de forskellige tilstande i nervesystemet. Fokus denne aften er kropslige indefra-ud-oplevelser, som tidligere kursister har omtalt og oplevet som livsforandrende. 

Modul 4: Førstehjælp til nervesystem
Denne kursusaften fortsættes arbejdet med nervesystemets bevægelser, når vi bevidstgør og forstår dine mønstre og udarbejder en individuel planer for, hvordan du opdager, når du kommer til at forlade dig selv og dit oprindelige værenssted – og ikke mindst hvordan du vender tilbage, når er du bliver taget af ’overlevelsesstrategierne’ og kommer til at køre dig selv ud over kanten. 

Modul 5: Din krop spejler dit sind og din sjæl – budskaberne i kroppen
Denne kursusaften undersøger vi, med afsæt i den psykosomatiske tilgang, hvordan et dysfunktionelt nervesystem, tanker, følelser og din generelle livsførelse præger og sætter sig i din krop. Vi lader kroppen tale og undersøger hvilke indre og ydre bevægelser, der ville kunne hjælpe dig på vejen til at blive mere hel. Måske har du smerter, allergener eller andet som forsvinder, når du begynder at lytte til og handle på din krops budskaber. 

Modul 6: En større sammenhæng – et samlet billede
Denne kursusaften får du et dybere indblik i den utrolige sammenhæng mellem krop, sind og sjæl. Vi dykker ned i og undersøger kroppen, sindet og sjælen som dele af en større sammenhæng – og isolerede enheder. Dét skaber en unik mulighed for at opleve, hvordan de påvirker hinanden og nervesystemet. En bevidstgørelse der kan hjælpe til fuld hjemtagelse, ejerskab og taknemmelighed for HELE fantastiske dig; kroppen, sindet og sjælen. Og i sidste ende kan hjælpe dig med at træffe de rigtige beslutninger for dig.

Modul 7: Rytmerne i dit liv. 
Denne kursusaften rettes fokus mod rytmerne i dit liv. Rytmer, der i min optik, er tæt forbundet med nervesystemet. Du inviteres til at undersøge din adgang til livets rytmer, når vi, sammen, sætter vores kroppe og rytmerne i bevægelse – dette i et respektfuld rum. Som en lille teaser kan du allerede nu overveje, hvor dit nervesystem synes at have det bedst; i kontrol og forudsigelighed, stilhed, kaos, det æstetisk/ fortællende eller en oplevelse af flow? Jeg glæder mig særlig meget til at invitere dig ind i dette rum, der er inspireret af Gabrielle Roths teori om de 5 rytmer, men bruges på en helt anderledes, terapeutisk og dyb selvudviklende måde. 

Modul 8: Et autentisk og afbalanceret dig – integration og videre udfoldelse 
Denne kursusaften genkalder vi os de vigtigste indsigter, bevidstgørelser & metoder fra forløbet og sørger for en samlet integration – naturligvis vha. kroppen. Aftenen støtter dig i at fortsætte dit gode arbejde og din videre udfoldelse efter forløbets afslutning.

Alle moduler er bygget om omkring fokus på det indre værenssted  – der (i min optik) er det vigtigste i alt terapeutisk & udviklingsarbejde – så vi får arbejdet dybt i os selv og samtidig undgår risikoen for retraumatisering.

Vælger du at deltage i forløbet bliver du en del af en lukket gruppe med plads til deling af stort og småt. Du bliver set, mødt, støttet og spejlet i det, du deler – og terapeutiske interventioner og støtte vil være en stor del af forløbet. Du kan forvente en spændende rejse med dybe indsigter, der vil sætte skub i din personlige udvikling.

Praktisk info
Undervisningen strækker sig over ca. 16 uger (8 moduler ca. hver anden uge). Forløbet er tænkt som en proces, hvor hver modul går et spadestik dybere i dit indre og dermed hjælper dig til større bevidsthed og indsigt i dig selv og dit liv. 

Alle moduler bygges om omkring et (teoretisk) fokus, hvorefter vi søger de dybere lag i os selv via kroppen oftest ved hjælp af guidninger, bevægelser og / eller musik. Herefter er der fokus på mental bevidstgørelse samt integration af oplevelser, indsigter og erkendelser via dybe refleksioner, kreative processer samt deling – hvis man har lyst. Al undervisning afsluttes med indre og ydre integrering af aftenens indsigter med mulighed for en (individuelt) tilpasset hjemmeopgave, der hjælper dig med at holde din proces i gang.

Rummet holdes og faciliteres af S.I. terapeut Camila Würtzgaard, der står klar med terapeutiske interventioner  og -støtte, hvor der kunne være behov for det.

Der undervises fra 17.30-20.30 (bemærk undervisningenstiden er forlænget)

Torsdag den 24/8

Tirsdag den 5/9

Torsdag den 21/9

Torsdag den 5/10

Torsdag den 19/10

Torsdag den 16/11

Torsdag den 30/11

Torsdag den 14/12

Sted: Hans Rosendals Alle 8, 7100 Vejle (Vinding)
Underviser: Camila Würtzgaard
Antal pladser: max 8 kursister pr. hold / holdet oprettes ved 6 deltagere 
Pris: 4000 kr. inkl. kaffe, te og sødt
Depositum ved tilmelding: 1000 kr. (tilmelding & betaling er bindende)
Undervisningsmaterialer er inkluderet i prisen. Ønsker du en særlig skitsebog eller lign. til dine refleksioner og kreative processer, bedes du selv medbringe denne.

Læs mere om tilmelding, betaling & vilkår på: https://wurtzgaard.dk/priser-betalingsaftaler-vilkar/